20 iun. 2010

Fii zgarcit ca sa ajungi bogat!


S-au scris sute, mii de carti despre istoria marilor averi, s-au publicat nenumarate retete miraculoase de imbogatire (si majoritatea oamenilor au ramas saraci, chiar si cei care au citit retetele). Ce spun insa cei care ajung in topul miliardarilor in dolari, cei care si-ar putea umple piscina cu actiuni si bancnote? Ei vorbesc de sarguinta, perseverenta, viteza de actiune, de o viata cumpatata...   


Oare nu au uitat nimic?
Privind in jurul nostru putem constata ca pe la noi (dar poate si in alta parte) mai trebuie cate ceva...
Miliardarii sustin deci ca muncesc din greu, ca e absolut falsa imaginea bogatasului care leneveste in compania unor amante (obligatoriu) blonde, langa o piscina cu ape azurii.
Paul Getty (care a facut avere din petrol) sustinea: " Am muncit mai mult ca altii, am si castigat mai mult ca ei."
La randul sau un "rege" al otelului, Andrew Carnegie, nu dormea mai mult de patru ore: " Nu am timp pentru somn, ma asteapta munca."

In privinta perseverentei nu au fost notate vorbe celebre, dar potrivit unui studiu, majoritatea oamenilor bogati si-au fixat un obiectiv inca in tinerete si l-au urmarit toata viata cu o perseverenta demna de invidiat. In ceea ce priveste viteza de actiune, se spune ca eficienta unei idei (proprii, imprumutate sau furate) este cu atat mai mare cu cat este mai mic timpul necesar punerii in practica.

Sa nu uitam nici atitudinea fata de bani: cel care a pornit pe calea imbogatirii nu trebuie sa spuna niciodata stop, am destui.
Dupa cum spunea Rotschild: " Banii sunt ca o femeie frumoasa, trebuie sa te ocupi de ei cu devotament, ca altfel iti devin infideli". Transport Pasageri Moldova Cehia

In privinta cumpatarii a ramas celebra fraza rostita de marele fabricant de automobile Henry Ford: omul devine bogat nu prin banii pe care-i castiga in timpul vietii, ci prin banii pe care nu-i cheltuieste"
De o asemenea cumpatare a dat dovada si multimiliardarul Bill Gates, care a stat ani de zile in casa parintilor pentru a nu da banii pe chirie...

Asta ar fi teorie , cu practica mai vedem...

Ioana Domnica, Editor Askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...